Úvod » O městě » Aktuálně » Novinky » Ukončení činnosti Bohemia Energy

Ukončení činnosti Bohemia Energy

13. 10. 2021

Poslední dobou se na Živnostenský úřad ve Svitavách obrací stále více zákazníků kvůli skokovému navýšení cen energií se stížnostmi na jednostrannou změnu „fixované" ceny. Připomínáme občanům, že tato problematika je v kompetenci Energetického regulačního úřadu (ERU)

Vzhledem k tomu, že dnes oznámil ukončení činnosti dodavatel Bohemia Energy a další firmy ze skupiny Bohemia Energy entity, je spousta spotřebitelů v nejistotě. Pokud i vy patříte mezi klienty výše uvedených společností, o vaši nepřetržitou dodávku energií (plynu i elektřiny) se nyní postará „dodavatel poslední instance“ – pro Svitavy je tímto dodavatelem ČEZ u elektřiny a innogy Energie u plynu.
Nemusíte nyní nikam volat, ani chodit na pobočky. Dodavatelé vás kontaktují sami s dalšími informacemi. Vy máte 6 měsíců na přechod k novému, vámi vybranému, dodavateli.

Vzhledem k tomu, že DPI nakupují energie pro neočekávané klienty vždy navíc, bývá cena vyšší, než klasická ceníková. V současné chvíli je navíc cena energií na burze na velmi vysoké úrovni. DPI vás o její výši bude informovat. Vzhledem k tomu, že DPI nakupují energie pro neočekávané klienty vždy navíc, bývá cena vyšší, než klasická ceníková. V současné chvíli je navíc cena energií na burze na velmi vysoké úrovni. DPI vás o její výši bude informovat.
Doporučujeme poptat (nebo sledovat ceníky na webu) od více dodavatelů a domluvit se v blízké době na přechodu ke klasickému dodavateli. Zároveň upozorňujeme, že se mohou objevit pokusy o získání klientů za pro ně dlouhodobě „nevýhodných“ podmínek.  Všechny nabídky tedy, prosíme, pečlivě prostudujte.

Na webových stránkách ERU naleznete aktuální informace a návody, jak v konkrétních situacích postupovat.

Kateřina Kotasová

 

 

Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) společně s Energetickým regulačním úřadu (ERÚ) sděluje všem zákazníkům dodavatelů energií ze skupiny BOHEMIA ENERGY entity:
•    Od 14. října 2021 doporučujeme nehradit už žádné další zálohové platby za elektřinu společnostem ze skupiny Bohemia Energy.
•    Od 17. října 2021 doporučujeme nehradit už žádné další zálohové platby za plyn společnostem ze skupiny Bohemia Energy.

S ohledem na to, že společnosti skupiny BOHEMIA ENERGY entity už ztratily nebo ztratí možnost dodávat elektřinu (14. října 2021) a plyn (17. října 2021), není na místě uvedeným společnostem od uvedených dat dále zálohové platby hradit. Konkrétně jde o společnosti BOHEMIA ENERGY entity s.r.o., COMFORT ENERGY s.r.o., Energie ČS, a.s., Europe Easy Energy a.s. a X Energie, s.r.o.
O dodávku energie lidé nepřijdou, nastupuje automaticky dodavatel poslední instance, který bude odběratele informovat o dalším vývoji, ceně a podmínkách.
ERÚ a MPO také veřejnost upozorňují: „Nezapomeňte si zrušit veškeré trvalé platby těmto společnostem."