Úvod » O městě » Aktuálně » Tiskove Zpravy » VYDAŘENÉ CHARITATIVNÍ SOUSEDSKÉ SETKÁNÍ

VYDAŘENÉ CHARITATIVNÍ SOUSEDSKÉ SETKÁNÍ

5. 12. 2023

Sousedské setkání přilákalo v sobotu 2. prosince k Langerově vile ve Svitavách spoustu lidí, kteří si se svými přáteli a rodinou užili příjemné zimní odpoledne. A především podpořili dobrou věc. Přítomné neziskové organizace díky nim získají 70 232 Kč.

Již 3. ročník této charitativní akce doznal důležité změny. Tentokrát byly finance vybrané na místě rozděleny mezi pět neziskových organizací. Ty se k akci připojily také s nabídkou svých produktů (Bonanza Vendolí, Děti patří domů, Domov na rozcestí, Charita Svitavy, Květná Zahrada).

I přes mrazivé počasí dorazilo k vile spoustu lidí a během odpoledne se podařilo vybrat 70 232 korun. „Jsem rád, že se letošní ročník opět vydařil a podařilo se nám vybrat zase o něco vyšší částku, než v předešlém roce. Neziskové organizace na našem území dělají záslužnou práci a je dobře, že jim můžeme pomoci třeba i takovýmto způsobem,“ dodal starosta města David Šimek.

Lidé si kromě produktů organizací mohli na místě zakoupit teplý punč, staročeské placky či linecké cukroví, které se speciálně na akci upeklo ve svitavském muzeu z těsta, které věnovala společnost NOPEK. Oblibu si získala také „radniční kavárna“ či vánočně nazdobené prostory vily, kterými návštěvníky provázela svitavská historička Monika Němcová.

Po rozsvícení stromu se foyer vily zaplnilo lidmi, kteří se mohli vánočně naladit při koledování žáků ZUŠ Svitavy. Děkujeme všem, kteří k Langerově vile dorazili a přispěli.